nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Plockar cio från Telia

Försäkringskoncernen Codan/Trygg-Hansa annonserar att de tillsätter en ny cio som närmast jobbat för Telia Company.

  • Artikel annons 1

Det är Lars Andre som utsetts till ny cio för Codan/Trygg Hansa. Han har närmast innehaft rollen som chef inom Infrastructure Services hos Telia Company. Under de senaste fem åren har Lars Andre bland annat ansvarat för överföring av it-applikationer till molnlösningar. Tidigare i karriären har han även jobbat för Nasdaq OMX, Ericsson och ABB.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Codan/Trygg-Hansa och med min erfarenhet inom IT och Telekom tror jag att jag har mycket att bidra med. Under min karriär har jag varit en del i att transformera större internationella företag och jag har också sett vilka spännande synergier och innovationer som kan skapas när man tar en lösning från en bransch till en annan, säger Lars Andre i ett uttalande.

Han tillträder sin nya tjänst i början av september och efterträder Pedro de Freitas som slutade hos Trygg-Hansa under november 2016.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.