nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Polycom fyller 25 med nya upplevelser

Polycom firar i år jubileum med att erbjuda några nya produkter för högre standard i konferensrummet och bättre distansmöten.

Trio 8800
  • Artikel annons 1

Sedan den trebenta konferenstelefonen introducerades har den sålt i miljontals exemplar och den unika formen gjorde konceptet snabbt välkänt. Nya Polycom Trio 8500 håller den klassiska trebenta formen. Kommunikationsredskapet, som riktas till medelstora konferensrum, innehåller bland annat HD-ljudkvalitet och Polycoms eget Noiseblock för optimerad ljudupplevelse. Pekskärmen är i färg och går att integrera med Microsoft Exchange-kalendern för enkla möten.

Innan årets slut kommer Trio 8500 få programstöd för delning av videomaterial, vilket skapar möjligheter för videokonferenser.

Koppla ihop och dela

Polycom passar även på att uppgradera bästsäljaren Polycom 8800 som nu får möjligheter för deltagare att koppla ihop personliga enheter för att dela lokalt innehåll med USB Airplay eller Miracast.

Även för 8800 tillkommer ett senare stöd som i det här fallet handlar om kameror med motoriserad pan-tilt-zoom i företagsklass som ger en bredare synlighet för högupplösta samarbeten i större konferenslokaler. 

Polycom introducerar även Voxbox som är en kompakt högtalartelefon för grupplokaler och små personliga mötesrum. Med ljudboxen ska användaren få tillgång till HD Voice-teknik oberoende av vilken enhet som används.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.