nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Polycomförvärvet öppnar för framsteg för mobilt UC

Efter Mitels förvärv av konkurrenten Polycom har företaget satt sig i en bra position för utvecklingen av UC för mobila enheter.

  • Artikel annons 1

I mitten av april förvärvade amerikanska Mitel konkurrenten Polycom för 1,96 miljarder dollar. Tillsammans med ett tidigare förvärv har Mitel därmed satt sig i en utmärkt position för att vidareutveckla UC för mobila enheter. Det enligt Techtarget.

”Hela UC-industrin har halkat efter när det gäller röst- och videolösningar som fungerar bra i det trådlösa nätet. Mitel och Polycom kan lösa det i nätet i stället för att förlita sig på over-the-top-optimering”, skriver Zeus Kerravala, analytiker på ZK Research, i ett blogginlägg om Polycomförvärvet.

Delvis på grund av ett tidigare uppköp från Mitels sida. Förra året köpte Mitel även företaget Mavenir, ett mjukvaruföretag fokuserade på att utveckla tjänster för mobiloperatörer. Enligt Irwin Lazar, vicepresident och tjänstedirektör på Nemertes Research, hjälper Mavenirförvärvet Mitel att skilja sig från Microsoft och Cisco genom att ge mobiloperatörer en plattform för till exempel röstsamtal i LTE-nätet.

Irwin Lazar menar att Polycom kan bidra genom sina videolösningar. Det finns ett behov av mobila videolösningar för till exempel kundtjänstsamtal för att visuellt kunna kommunicera problem och lösningar.

Zeus Kerravala påpekar även att Polycom har unika tekniker för att förbättra ljudkvaliteten i sammanhang med mycket bakgrundsljud. Mitel kan, med de två förvärven, erbjuda mobila lösningar i till exempel fabriker och arenor.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här