nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Positiv framtidssyn bland småföretagare

För fjärde undersökningen i rad visar Vismas Affärsbarometer att nära hälften av Sveriges småföretagare tror på ökad försäljning under den närmaste framtiden.

  • Artikel annons 1

46 procent av landets småföretagare tror att deras försäljning kommer att öka de närmaste sex månaderna. Anledningen, enligt Vismas Affärsbarometer, är att de tror på förbättrat produktutbud samt fler försäljningskanaler.

– Det är glädjande att framtidstron bland små och medelstora bolag består. Då hela 99 procent av Sveriges företag är små och medelstora är det även ett tydligt kvitto på ett positivt och stabilt ekonomiskt klimat i landet, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, i ett uttalande.

Framåt i Kronoberg

De allra mest positiva småföretagarna finns i Kronobergs län, där sju av tio tror på ökad försäljning. Men även i Gävleborg och Skåne är framtidstron högre än snittet.

I Kalmar län tror däremot bara två av tio på ökad försäljning.

Endast en av tio småföretagare tror att försäljningen kommer att backa. Anledningen till detta anges vara ökad konkurrens eller minskad intern kapacitet.

Vismas Affärsbarometer bygger på en enkät som besvarats av 1038 små och medelstora svenska företag mellan den 10 och 20 november 2017.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.