nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Positiv framtidssyn bland småföretagare

För fjärde undersökningen i rad visar Vismas Affärsbarometer att nära hälften av Sveriges småföretagare tror på ökad försäljning under den närmaste framtiden.

  • Artikel annons 1

46 procent av landets småföretagare tror att deras försäljning kommer att öka de närmaste sex månaderna. Anledningen, enligt Vismas Affärsbarometer, är att de tror på förbättrat produktutbud samt fler försäljningskanaler.

– Det är glädjande att framtidstron bland små och medelstora bolag består. Då hela 99 procent av Sveriges företag är små och medelstora är det även ett tydligt kvitto på ett positivt och stabilt ekonomiskt klimat i landet, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, i ett uttalande.

Framåt i Kronoberg

De allra mest positiva småföretagarna finns i Kronobergs län, där sju av tio tror på ökad försäljning. Men även i Gävleborg och Skåne är framtidstron högre än snittet.

I Kalmar län tror däremot bara två av tio på ökad försäljning.

Endast en av tio småföretagare tror att försäljningen kommer att backa. Anledningen till detta anges vara ökad konkurrens eller minskad intern kapacitet.

Vismas Affärsbarometer bygger på en enkät som besvarats av 1038 små och medelstora svenska företag mellan den 10 och 20 november 2017.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här