nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Proopti köps upp av Enghouse

Svenska telekombolaget Proopti får nytt ägande. Detta då det är klart att Enghouse tar över företaget.

  • Artikel annons 1

Proopti har 25 år i branschen, och gedigen kunskap inom mjukvara inom TEM, telecom expense management, och technology optimiziation management. Och det har fått kanadensiska Enghouse Systems att bli mer än bara partner. Företaget, som har ett 70-tal anställda i Sverige i Enghouse Interactive, förvärvar nu Proopti. Med köpet breddar man sin produktportfölj.

Prooptis lösningar rör rapportering av it- och telekomkostnader avseende röst, data och tjänster samt bland annat kontraktsoptimering och uppföljning av tjänsters nyttjandegrad. Produkterna distribueras i molnet eller som kundplacerade lösningar via några av de ledande leverantörerna inom telekom.

– Prooptis produktpaket kompletterar Enghouse Interactive-portföljen och utökar vårt produktutbud, säger Steve Sadler, ordförande och vd för Enghouse. Vi är mycket glada att välkomna Prooptis kunder och anställda till Enghouse Interactive organisation.

Kjell Persovin, fram till nu vd för Proopti, berättar för Telekom idag att det här känns både spännande och roligt. Han kommer själv att stanna kvar minst två månader i en övergångsfas.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.