nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS besöker landet – här är turnéschemat

Under nästa vecka besöker PTS fem kommuner i Jämtland och Västerbotten för att diskutera utmaningar för telefoni.

  • Artikel annons 1

Post- och telestyrelsen, PTS, har tagit fasta på att användare av internet och telefoni på landsbygden är mer sårbara för störningar och avbrott än vad människor i tätorter är. Och att det därtill ofta finns ett begränsat antal tjänster och leverantörer att välja mellan.

Med detta i bagaget ger sig myndigheten under nästa vecka (v.39) iväg för att besöka ett antal landsortskommuner.

Målet är att träffa anställda inom kommunerna tillsammans med representanter för operatörer för att identifiera och diskutera klagomål och problem.

Turnéschemat ser ut enligt följande:

Måndag: Sorsele

Tisdag: Storuman

Onsdag: Vilhelmina

Torsdag: Dorotea

Fredag: Strömsund

Anledningen till att just dessa kommuner blivit utvalda är att det inkommit särskilt många klagomål riktade mot operatörer som är verksamma i området.

– Vi vill få en mer fullständig bild av de utmaningar som finns vad gäller driftsäkerhet på landsbygden, till exempel svårigheter att förebygga avbrott och problem med att reparationer kan ta längre tid. Vi ska även undersöka om det finns behov av åtgärder, säger Emelie Björkegren Näslund på PTS nätsäkerhetsavdelning.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fajten mellan Jabra och Polycom

Tester

2500 kronor mot 2700. Jabra Speak 710 och Polycom Voxbox är dubbelt så dyra som till exempel Konftel Ego. Är de här premium-ljudpuckarna värda de extra slantarna?