nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS besöker landet – här är turnéschemat

Under nästa vecka besöker PTS fem kommuner i Jämtland och Västerbotten för att diskutera utmaningar för telefoni.

  • Artikel annons 1

Post- och telestyrelsen, PTS, har tagit fasta på att användare av internet och telefoni på landsbygden är mer sårbara för störningar och avbrott än vad människor i tätorter är. Och att det därtill ofta finns ett begränsat antal tjänster och leverantörer att välja mellan.

Med detta i bagaget ger sig myndigheten under nästa vecka (v.39) iväg för att besöka ett antal landsortskommuner.

Målet är att träffa anställda inom kommunerna tillsammans med representanter för operatörer för att identifiera och diskutera klagomål och problem.

Turnéschemat ser ut enligt följande:

Måndag: Sorsele

Tisdag: Storuman

Onsdag: Vilhelmina

Torsdag: Dorotea

Fredag: Strömsund

Anledningen till att just dessa kommuner blivit utvalda är att det inkommit särskilt många klagomål riktade mot operatörer som är verksamma i området.

– Vi vill få en mer fullständig bild av de utmaningar som finns vad gäller driftsäkerhet på landsbygden, till exempel svårigheter att förebygga avbrott och problem med att reparationer kan ta längre tid. Vi ska även undersöka om det finns behov av åtgärder, säger Emelie Björkegren Näslund på PTS nätsäkerhetsavdelning.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.