nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS omorganiserar – söker nya divisionschefer

Nya tider kräver ny struktur. Det menar Post- och telestyrelsen som nu meddelar att de kommer omorganisera sig.

  • Artikel annons 1

Myndigheten Post- och telestyrelsen bildades i början av 90-talet. Då låg fokus på marknadsorienterad infrastruktur. Över åren har arbetet förändrats och det är över tio år sedan man senast genomförde en organisationsuppdatering.

Men de nära 30 år gamla grunduppgifterna är inte längre dominerande och sedan en längre tid har arbetet med att stödja genomförandet av regeringens bredbandsmål tagit stor plats.

Även områden som digitalisering och totalförsvar har flyttats upp på agendan – och enligt myndighetens generaldirektör Dan Sjöblom kommer de fortsatt vara en väsentlig del av verksamheten framöver.

Den förändrade inriktningen kräver en förändrad organisation. Sjöblom meddelar att man vill gå mot en funktionsdelad struktur som på ett mer effektivt kan hantera myndighets ansvarsfrågor. Detta innebär att tre divisioner skapas: marknadsutveckling, samhällsresurser samt myndighetsstöd.

Den nya organisationen kommer sjösattas den 1 mars 2019 och PTS söker nu chefer för de tre divisionerna.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.