nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS granskar Tres Musiksurf

Post- och telestyrelsen ska granska hur Tre följer de nya reglerna om internationell roaming i EU med sin musik-tjänst Musiksurf.

  • Artikel annons 1

Sedan i somras får operatörerna inte längre ta ut tilläggsavgifter för internationell roaming som är högre än vad kunderna nationellt ska betala, som huvudregel. Post- och telestyrelsen har varit tydliga med att den löpande kommer att kartlägga hur svenska operatörer följer dessa regler.

Nu har myndigheten inlett en tillsyn av om det är okej för Tres tjänst ”3Musiksurf – fri surf på strömmad musik” att bara vara tillgänglig nationellt.

– Det är viktigt för konsumenterna att veta vad som gäller, säger Emma Närvä, chef på PTS enhet för elektroniska kommunikationstjänster.  

Tre har fått 8 frågor som ska besvaras innan den 13 november, samt ett tillsynsmöte ska också äga rum under november månad.

Operatörens presschef Kamran Alemdar vill vänta med att kommentera PTS granskning.

– Vi fick information om tillsynen idag så vi har inte haft möjlighet att gå igenom den tillräckligt för att kommentera den än, utan kommer att svara PTS senast den 13 november, skriver han i ett mejl.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4