nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS granskar Tres Musiksurf

Post- och telestyrelsen ska granska hur Tre följer de nya reglerna om internationell roaming i EU med sin musik-tjänst Musiksurf.

  • Artikel annons 1

Sedan i somras får operatörerna inte längre ta ut tilläggsavgifter för internationell roaming som är högre än vad kunderna nationellt ska betala, som huvudregel. Post- och telestyrelsen har varit tydliga med att den löpande kommer att kartlägga hur svenska operatörer följer dessa regler.

Nu har myndigheten inlett en tillsyn av om det är okej för Tres tjänst ”3Musiksurf – fri surf på strömmad musik” att bara vara tillgänglig nationellt.

– Det är viktigt för konsumenterna att veta vad som gäller, säger Emma Närvä, chef på PTS enhet för elektroniska kommunikationstjänster.  

Tre har fått 8 frågor som ska besvaras innan den 13 november, samt ett tillsynsmöte ska också äga rum under november månad.

Operatörens presschef Kamran Alemdar vill vänta med att kommentera PTS granskning.

– Vi fick information om tillsynen idag så vi har inte haft möjlighet att gå igenom den tillräckligt för att kommentera den än, utan kommer att svara PTS senast den 13 november, skriver han i ett mejl.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.