nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS sätter ned foten

Telia ska behandla all internettrafik likvärdigt när slutanvändarens datatak uppnåtts. PTS uppmanar nu Telia att följa EU:s regelverk.

  • Artikel annons 1

Under december förra året ifrågasatte PTS om Teias erbjudande om fri surf i sociala medier stämmer överens med EU:s regler för nätneutralitet. Enligt EU:s förordning ska leverantörer av internetanslutningstjänster behandla all trafik likvärdig på nätet. Eftersom PTS nu anser att Telia inte har rättat sig efter EU:s regelverk har operatören nu fått ett föreläggande där de har 30 dagar på sig att ändra erbjudandet.

EU:s regelverk (TSM-förordningen) som började tillämpas från och med den 30 april 2016 syftar till att bevara ett öppet internet, som plattform för utveckling och innovation. 

Trafikstyrningsåtgärder och diskriminering av trafik kan på sikt leda till att slutanvändares valfrihet begränsas och att innovation och utveckling av nya innehållstjänster hämmas.

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4