nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

PTS sätter ned foten

Telia ska behandla all internettrafik likvärdigt när slutanvändarens datatak uppnåtts. PTS uppmanar nu Telia att följa EU:s regelverk.

  • Artikel annons 1

Under december förra året ifrågasatte PTS om Teias erbjudande om fri surf i sociala medier stämmer överens med EU:s regler för nätneutralitet. Enligt EU:s förordning ska leverantörer av internetanslutningstjänster behandla all trafik likvärdig på nätet. Eftersom PTS nu anser att Telia inte har rättat sig efter EU:s regelverk har operatören nu fått ett föreläggande där de har 30 dagar på sig att ändra erbjudandet.

EU:s regelverk (TSM-förordningen) som började tillämpas från och med den 30 april 2016 syftar till att bevara ett öppet internet, som plattform för utveckling och innovation. 

Trafikstyrningsåtgärder och diskriminering av trafik kan på sikt leda till att slutanvändares valfrihet begränsas och att innovation och utveckling av nya innehållstjänster hämmas.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här