nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

PTS uppdaterar Bredbandskartan

Snabbare och med mer funktionalitet. Nu har E-tjänsten Bredbandskartan uppdaterats.
För användare ska den nu vara tydligare och enklare

  • Artikel annons 1

Post- och telestyrelsens onlinetjänst Bredbandskartan har fått sig en ansiktslyftning. I och med detta har flera funktioner tillkommit vilket ska underlätta för besökare. Bland annat är det nu möjligt att filtrera så att kartan visar bredbandsutbyggnaden totalt sett eller bara inom tätort och småort – eller utanför dessa.

Även den bakomliggande tekniken har uppdaterats vilket innebär att hur de olika rutnäten, samt övriga områden presenteras ska vara snabbare.
Därutöver är även själva kartan utbytt och det finns även ett nytt sätt att byta mellan kartor. Detta för att det ska bli tydligare och enklare för användare.
Som grädde på moset har uppdateringen genomförts för att den nya moderna tekniken ska vara framtidssäker – och ha dörrarna öppna för möjligheter till nyutveckling.

Här hittar du e-tjänsten Bredbandskartan.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.