nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Regeringen och digitaliseringsminister Peter Eriksson har tänkt om

Regeringen vill öka internethastigheten

Hastigheten på 1 mb/s är för låg för den statligt garanterade tillgången till internet. Nu ska PTS utreda vilka hastigheter som är mer rimliga.

  • Artikel annons 1

Digitala tjänster och allt tyngre data har gjort svenskarnas internet för långsamt. Det menar regeringen, som gett i uppdrag till Post- och telestyrelsen, PTS, att utreda den statligt garanterade nivån för tillgång till internet på 1 mbit/s.

Hushåll och företag måste kunna använda internet för att tillgodogöra sig samhällsinformation, använda sociala medier, läsa nyheter, betala räkningar och hantera betalterminaler, med mera. PTS har på sig till den 30 april 2017 att utreda vilka överföringshastigheter som krävs.

– Den statligt garanterade nivån för tillgång till internet är i dagsläget alldeles för låg för att vara praktiskt användbar för vardagslivets behov. En höjning av nivån innebär att staten tar ansvar för att alla får tillgång till grundläggande internettjänster, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.