nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

I februari bildades IP-Only Enterprise, med målet att växa på företagsmarknaden, med ökat fokus på nya områden som digitalisering och företagslösningar. Från och med augusti får bolaget ett tillskott på personalsidan. Då kliver Regina Donato Dahlström in som ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå – och jag tror att vi kan överraska marknaden i tillväxt., säger Regina Donato Dahlström till Telekom idag.

Vad var det som lockade dig att hoppa på det nya jobbet?

– Det är tydligt att IP-Only Enterprise är ett bolag som står i en väldigt spännande tillväxtfas. Det som lockade mig var drivkraften, tillväxt, en driven affärskultur och en driven teknisk kunnighet, säger hon.

Regina kommer närmast från tjänsten som vd på mobiloperatören Halebop. År 2000 började Regina extrajobba på Telias driftcentral för IP-nät. Sedan dess har hon varit med och byggt ett av världens största IP-nät, och jobbat på den internationella wholesalemarknaden. Hon har också varit affärschef på Skanova, CTO för Bredband – och affärschef för datacom, Enterprise.

Vad kommer du ta med dig från dina tidigare erfarenheter?

– Jag känner mig hemma i tekniken och affären – och det jag tar med mig som person är jag väldigt driven och vill att saker ska hända snabbt. Och jag hoppas att jag kan växla upp på det.

Vad tror du kommer vara annorlunda jämfört med dina tidigare uppdrag?

– Det jag ser som en extrakrydda är att få vara en utmanare på marknaden – och att man är i en tillväxtfas. Jag förväntar jag mig att det kommer bli en rolig utmaning.

Vad har du satt för mål när du går in i det nya jobbet?

– Jag har inte satt något taktiskt mål. Jag ska sätta mig med teamet innan jag börjar, så jag avhåller mig från att sätta de målen nu, säger Regina Donato Dahlström.

Hon kommer rapportera till vd och koncernchef Frida Westerberg – och Regina ska ingå i koncernledningsgruppen.

Vid årsskiftet delades DGC upp i två delar, där datakom- och telefoniverksamheten tillsammans med IP-Onlys företagsdel blev IP-Only Enterprise och it-driftverksamheten ligger kvar i DGC. Jörgen Qwist, mångårig vd för DGC, har fram till nu varit ansvarig både för IP-Only Enterprise och DGC. Han har dock valt att lämna IP-Only för att tillsammans med EQT nu helt fokusera på att expandera DGC:s it-driftaffär.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.