nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

I februari bildades IP-Only Enterprise, med målet att växa på företagsmarknaden, med ökat fokus på nya områden som digitalisering och företagslösningar. Från och med augusti får bolaget ett tillskott på personalsidan. Då kliver Regina Donato Dahlström in som ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå – och jag tror att vi kan överraska marknaden i tillväxt., säger Regina Donato Dahlström till Telekom idag.

Vad var det som lockade dig att hoppa på det nya jobbet?

– Det är tydligt att IP-Only Enterprise är ett bolag som står i en väldigt spännande tillväxtfas. Det som lockade mig var drivkraften, tillväxt, en driven affärskultur och en driven teknisk kunnighet, säger hon.

Regina kommer närmast från tjänsten som vd på mobiloperatören Halebop. År 2000 började Regina extrajobba på Telias driftcentral för IP-nät. Sedan dess har hon varit med och byggt ett av världens största IP-nät, och jobbat på den internationella wholesalemarknaden. Hon har också varit affärschef på Skanova, CTO för Bredband – och affärschef för datacom, Enterprise.

Vad kommer du ta med dig från dina tidigare erfarenheter?

– Jag känner mig hemma i tekniken och affären – och det jag tar med mig som person är jag väldigt driven och vill att saker ska hända snabbt. Och jag hoppas att jag kan växla upp på det.

Vad tror du kommer vara annorlunda jämfört med dina tidigare uppdrag?

– Det jag ser som en extrakrydda är att få vara en utmanare på marknaden – och att man är i en tillväxtfas. Jag förväntar jag mig att det kommer bli en rolig utmaning.

Vad har du satt för mål när du går in i det nya jobbet?

– Jag har inte satt något taktiskt mål. Jag ska sätta mig med teamet innan jag börjar, så jag avhåller mig från att sätta de målen nu, säger Regina Donato Dahlström.

Hon kommer rapportera till vd och koncernchef Frida Westerberg – och Regina ska ingå i koncernledningsgruppen.

Vid årsskiftet delades DGC upp i två delar, där datakom- och telefoniverksamheten tillsammans med IP-Onlys företagsdel blev IP-Only Enterprise och it-driftverksamheten ligger kvar i DGC. Jörgen Qwist, mångårig vd för DGC, har fram till nu varit ansvarig både för IP-Only Enterprise och DGC. Han har dock valt att lämna IP-Only för att tillsammans med EQT nu helt fokusera på att expandera DGC:s it-driftaffär.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

  • Annons 4

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.