nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Relacom lanserar bärbart smart wifi

En mobil lösning för att alltid ha tillgång till säkert internet.
Relacom har nu lanserat ”wifi on the Go” som inte kräver mer än ett uttag.

  • Artikel annons 1

Att ha tillgång till internet är i dag närmast en självklarhet. Och även om det i de flesta fall är förhållandevis smärtfritt att koppla upp datorn via telefonen – finns det ibland tillfällen där man vill kunna få till riktigt wifi. Och det är för dessa tillfällen som Relacoms väsk-lösning har tagits fram.-
– Vi ser en mängd tillfällen då det finns ett behov av att kunna erbjuda ett publikt wifi-nätverk: Som ett komplement till fasta wifi-lösningar har vi nu byggt en stabil och mobil lösning, säger Andreas Niklasson, affärsområdeschef på Relacom.

Wifi on the Go som lösningen kallas kommer i formen av en väska och det enda som krävs för att få igång det hela är ett 230V- eller 12V-uttag.
Relacom menar att den här typen av lösning är superb för tillfälliga evenemang såsom popup-affärer eller idrottshändelser där man inte vill ha sladdar ringlandes överallt. Men även som backup-lösning för affärskritisk system.
Systemet erbjuds både till försäljning, men även till uthyrning.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.