nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

RETN vill koppla upp svenska företag på plats i Östeuropa

Den nordiska telekombranschen har fått en ny spelare.
Under lång tid har RETN knutit till sig lokala nätverk i Östeuropa. Nu vill man koppla upp de svenska företagskontor och fabriker som är etablerade i området.

  • Artikel annons 1

Svenska företag efterfrågar i allt högre utsträckning en trygg och billig uppkopplingslösning för sina fabriker och kontor i Baltikum, Ryssland och Ukraina. Nu vill RETN, som har sitt huvudkontor i London, etablera verksamhet i Norden. Nätverksoperatören har som målsättning att fylla det behov som finns i Baltikum och Östeuropa av billiga och säkra nätverkslösningar.

Stor andel svenska företag i länderna

I Lettland, Litauen och Estland utgör svenska företag 20–30 procent av samtliga bolag.

– Sverige är den största investeraren i Baltikum och Östeuropa, och idag finns det 2 000 etablerade företag i dessa områden. Vi jobbar redan idag med IKEA och Carlsberg, och med våra kvalitativa anslutningar kan vi erbjuda konkurrenskraftiga telekomlösningar, säger Magnus Möllenhoff, Commercial Director på RETN till Telekom idag.

Nätverksleverantören grundades i Sank Petersburg och har genom åren knutit till sig lokala nätverk som de kan erbjuda till sina kunder. RETN har idag ett stadsfibernät i både Moskva, Riga och Sankt Petersburg, och man är den snabbast växande oberoende operatören.

Kontor i Stockholm

Totalt är 36 länder anslutna på tre olika kontinenter. Och för sex veckor sedan öppnade operatören sitt första företag i Sverige, på Hälsingegatan i Stockholm – men målsättningen är att öppna fler kontor i Norden.

– Vi satsar på att etablera oss i Norden. Nu har vi öppnat kontor i Sverige, men vi tittar på Norge och Danmark också. Det finns många norska och danska företag som jag tror kan vara intresserade utav våra nätverkslösningar, säger han.

Stort intresse

Hittills har man mottagit många positiva reaktioner från både operatörer och slutkunder som har visat en stor nyfikenhet för RETN:s nätverkslösning. Till exempel har stort ett stålbolag med 10 kontor i Ukraina uttryckt sitt intresse. Och det är framförallt den lokala anknytningen som gör att leverantören blir extra konkurrenskraftig.

– Tidigare har man behövt köpa nätverk via ett antal mellanhänder, vilket har gjort slutpriset väldigt dyrt. Har man inte personal som är verksamma i landet som man vill etablera sig i så kan det lätt bli krångligt. Vår lösning kommer göra oss till den nya internationella telekomspelaren på den nordiska marknaden, säger Magnus Möllenhoff.

Bland RETN:s konkurrenter finns nätverksleverantörer som Colt och British Telecom.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.