nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Rörlig internkommunikation nästa steg

För att öka förståelsen och få upp ögonen för digitaliseringen behöver företag och organisationer själva börja använda teknik som rörlig bild. Det tror man hos Telia.

  • Artikel annons 1

En väl fungerande digital arbetsplats handlar om att få den fysiska och den digitala miljön i balans med varandra. Ett första steg kan vara att utnyttja ny teknik för att öka samverkan i organisationen.

– Interninformation är ett effektivt verktyg i detta sammanhang, inte minst om man tar hjälp av rörlig bild, konstaterar Lars Neckman, ansvarig för kommunikation av kundinsikter på Telia.

Enligt lars Neckman har man hos Telia använt rörlig bild, med bland annat livesändningar, i internkommunikationen sedan början av 2000-talet. En erfarenhet är att mediet kräver kortfattad information för att medarbetarna ska ta till sig av det.

– Men det handlar inte enbart om innehållet, utan även hur man väljer kanaler. Vi ville inte att medarbetarna skulle vara låsta vid sina datorer för att ta del av sändningarna, och har nu sett till att de går att se både i mobilen och på stora skärmar på kontoret, förklarar han.

Och användningen av mobilen kan ju ses som nästa steg i den digitala internkommunikationen, det vill säga mobilitet.

Enligt lars Neckman handlar det om en princip som förkortas BYOB, Bring Your Own Behaviour, som går ut på att medarbetarna kan använda sitt privata beteende även på arbetsplatsen. Om människor sitter och kollar på nyhetsklipp och live-sändningar via mobilen när de är hemma, sitter på bussen eller på tåget så ska de kunna ta del av jobbinformation på samma sätt.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.