nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Röstat och klart – nu försvinner roamingpåslag

EU-parlamentet har idag röstat för att roamingpåslaget inom unionen försvinner. Det var sista steget för att påslaget ska försvinna i sommar.

  • Artikel annons 1

Det sista steget på vägen mot att roamingpåslagen ska kunna försvinna inom unionen var ett förslag för regleringar av grossistpriser inom unionen, som behövde godkännas av EU-parlamentet. Idag har parlamentet, med en stor majoritet, röstat för att anta förslaget. Effekten blir att 15 juni i år ska de extra roamingpåslagen försvinna inom unionen.

– Det här är en stor bedrift för oss. Oaktat det slutliga godkännandet från medlemsstaterna, så kommer det här beslutet om grossistprister vara det sista steget mot slopade roamingpåslag inom EU, säger Andrus Ansip, kommissionär med ansvar för den inre digitala marknaden.

Sedan förra året 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre bygger ut i Halland

Tre förstärker sitt mobilnät i Halland och uppgraderar 4g-nätet till 4g+. Operatören bygger också ut 4g- och 3g-näten.

PTS: Det kan bli bättre

Efter granskning av tre av de stora operatörerna konstaterar PTS att de till stora delar följer reglerna om driftsäkerhet, men att vissa kan bli bättre.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här