nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Röstat och klart – nu försvinner roamingpåslag

EU-parlamentet har idag röstat för att roamingpåslaget inom unionen försvinner. Det var sista steget för att påslaget ska försvinna i sommar.

  • Artikel annons 1

Det sista steget på vägen mot att roamingpåslagen ska kunna försvinna inom unionen var ett förslag för regleringar av grossistpriser inom unionen, som behövde godkännas av EU-parlamentet. Idag har parlamentet, med en stor majoritet, röstat för att anta förslaget. Effekten blir att 15 juni i år ska de extra roamingpåslagen försvinna inom unionen.

– Det här är en stor bedrift för oss. Oaktat det slutliga godkännandet från medlemsstaterna, så kommer det här beslutet om grossistprister vara det sista steget mot slopade roamingpåslag inom EU, säger Andrus Ansip, kommissionär med ansvar för den inre digitala marknaden.

Sedan förra året 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här