nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Routern flyttar utomhus

Trådlösa accesspunkter som klarar väder och vind finns det gott om, mindre vanlig är Teltonikas 4g-router för utomhusbruk som nu börjar säljas i Sverige.

4g-routern Teltonika RUT750 är inte bunden till någon operatör och kan monteras utomhus.
  • Artikel annons 1

Uteserveringar, sommarstugor eller andra platser där man vill ge delad åtkomst till internet utomhus är det tänkta användningsområdet för 4g-routern RUT750 från Teltonika. Den har vattentät kappsling och kan därför monteras på en husvägg ett maströr för optimal täckning hos det trådlösa nätet. Fördelen med att montera routern utomhus istället för att bara sätta upp en utomhusantenn uppges vara att signalen inte dämpas av kabeln och att täckningen därför blir bättre.

Routerns inbyggda modem ger en maximal nedladdnigshastighet på 100 Mbit/s och har stöd för alla frekvensband som används för 4g i Sverige.

Ström får RUT750 via nätverkskabeln och den PoE-enhet som ändå behöver placeras inomhus.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.