nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Marcello-Casal

Ryssarna tar hjälp av Ericsson under Fotbolls-VM

Ericsson och den ryska operatören MTS har slagit sig samman för att förse hundratusentals fans med mobilt bredband under Fotbolls-VM.

  • Artikel annons 1

Över 1,5 miljoner internationella fans förväntas komma till Ryssland under Fotbolls-VM 2018. I sju av matchstäderna kommer användarna uppleva betydligt snabbare hastigheter i mobilen, bland annat i kollektivtrafiken, vid turistmål och platser där fans samlas. I Moskva gäller det exempelvis allt från arenorna och flygplatsen i Sheremetyevo, till Röda torget och Gorky Park.

Gör skillnad för upplevelsen

– Hundratusentals fotbollsälskande fans får snart uppleva ultrasnabba datahastigheter tack var vår massiv mimo-utveckling för MTS i sju mästerskapsstäder. Datakrävande mobiluppkoppling kommer spela en enorm roll för hur de upplever turneringen. Så vi är mycket nöjda över att kunna slå oss samman med MTS, för att säkerställa att de får njuta av en upplevelse som de aldrig tidigare har varit med om. Detta oavsett om de är på matchen, i en fan zone, eller andra utvalda områden, säger Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Europe and Latin America, på Ericsson.

Massiv mimo gör det enklare

Ericsson AIR 6468 är industrins första NR-kapabla 5g-radio som också stödjer LTE. Massiv mimo gör det enklare för operatörerna att utveckla sina nätverk för kommande 5g.

– Den här lanseringen är en av Europas största massiv mimo-sjösättningar, som täcker sju ryska städer. Och förberedelserna av landets infrastruktur inför årets stora globala sportevent görs med stor hjälp från MTS. Vår massiv mimo-teknik, som utgår från Ericsson-utrustning, ökar nätverkets kapacitet avsevärt. Den gör det möjligt för tiotusentals fans att samtidigt på en plats njuta av snabbt mobilt internet, utan förlorad kvalitet eller hastighet, säger Andrei Ushatsky, vice vd för teknik och it på MTS.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.