nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så fixar du telefonkonferensen

Tid är pengar och i lågkonjunkturens hårda tider är alla besparingar värdefulla. Det menar Tele2 som låtit undersöka nyttan med telefonkonferenser och tipsar om hur vi kan få ut det mesta ur dem.

  • Artikel annons 1

Drygt sju av tio svenska småföretagare anser att tidsbesparingar och effektivitet är de viktigaste anledningarna till att använda telefonkonferenser framför fysiska möten. Detta enligt en undersökning som Tele2 låtit göra bland över 400 småföretagare i Sverige.

Samtidigt finns också vissa problem gällande hur mötena koordineras och hur deltagarna bidrar till diskussionerna. Det är inte alltid självklart vem som ska ta till orda till exempel.

– Det främsta problemet är otydlighet kring vem som pratar och att deltagare lätt talar i mun på varandra. Men det finns enkla lösningar för att göra telefonmötet effektivt, säger Johanna Berlinde, Marknads- och produktchef på Tele2 Business.

Cirka 26 procent har också svarat att det kan vara problematiskt om det inte finns en tydlig ledning av mötesarrangören med koppling till en klar agenda. Att deltagare diskuterar händelser som inte är relevant för de övriga deltagarna är också ett problem, enligt var femte utfrågad.

Tips för effektivare telefonmöten

För att bättre utnyttja tiden och få ut det maximala hur varje telefonkonferens har Tele2 på grundval av undersökningen utarbetat en sex punkter lång guide:

1. Agenda – En tydlig agenda och en dedikerad mötesledare är första steget till ett strukturerat möte.

2. Introduktion – Inled gärna mötet med att presentera dig själv och be andra deltagare att presentera sig

3. Avskildhet – Sätt dig på en avskild plats så att du kan delta ostört

4. Mikrofon – Stäng av mikrofonen när du inte talar eller aktivt deltar i en diskussion för att undvika onödigt ljud

5. Fokus – Delta aktivt i mötet. Stäng mejlboxen och låt andra arbetsuppgifter vänta

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här