nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Fler nyheter

Cygate väljer hemodlat

Cygate lägger krut på en ny affärsstrategi, som de kallar närproducerade it-tjänster. Förenklat kan det beskrivas som att de vill se fler kliva in på molntjänster.

Vinnarna i kategorin kommunspecial – och årets "Mr First Impression", Kim Holmberg.
Vinnarna i kategorin kommunspecial – och årets "Mr First Impression", Kim Holmberg.

De blev årets telefonimästare

Under torsdagen korades de svenska mästarna i telefoni. SLU kammade hem dubbla priser – och i kategorin för växlar med över 8000 anknytningar tog en energijätte priset.

Bolt Power G06 är batteritet för den som verkligen gillar extraström.
Bolt Power G06 är batteritet för den som verkligen gillar extraström.

Kickstarta bilen och mobilen med samma batteri

Produktnyhet

Vi har sett rejält dimensionerade nödladdare till mobilen förut, men Bolt Power G06 är något i hästväg. Den dubbeljobbar nämligen också som starthjälp till bilen.

EBM-entredorr
FOTO: Ekobrottsmyndigheten

Myndigheter köper supersäkert datanät

Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten har tillsammans upphandlat nya dataförbindelser av DGC. Säkerhetskraven är de största som hittills ställts på operatören.

Kundanpassad video är senaste tillägget till BT:s tjänsteportfölj.
Kundanpassad video är senaste tillägget till BT:s tjänsteportfölj.

BT gör videomeddelanden personliga

Produktnyhet

Att i skrift bli hälsad med sitt eget namn i e-postreklam eller när man loggar in på olika digitala tjänster är vi vana vid. Nu lanserar BT en molntjänst som gör samma sak med video. Såväl ljud som bild kan anpassas till mottagaren.