nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Mitel passerar miljonvallen i molnet

[Uppdaterad] Allt fler av Mitels kunder väljer molnbaserade växellösningar och företaget har nu mer än en miljon installerade anknytningar. Det visar företagets årsrapport för 2014 som också redovisar ökad vinst.

Med Android for Work ska Google göra sitt mobila operativsystem mer attraktivt för företag.
Med Android for Work ska Google göra sitt mobila operativsystem mer attraktivt för företag.

Nu kommer Googles företagslösning för Android

Produktnyhet

I mitten av förra året annonserade Google att de slutligen tänkte gå företagsanvändarna till mötes och ge Android standardiserade möjligheter till enhetsadministration och säkra lösningar för bring your own device. En lång rad tunga partners är med på tåget när det nu är dags för lansering.

Även en fast monterad mobiltelefon kan vara smart.
Även en fast monterad mobiltelefon kan vara smart.

Smartphone som stannar i bilen

Produktnyhet

Mobiltelefoner för fordonsmontage brukar kännas väldigt mycket förra millenniet. Voyager 3g är däremot en riktig smartphone även om den har en helt annan framtoning än Iphone 6 eller Samsung Galaxy S5.

da80

Adapter skyddar både hörsel och investering

Produktnyhet

Kontaktcenter som växlar över till en softphone-baserad telefonilösning slipper med Plantronics nya usb-adapter DA80 skrota sina befintliga headset. En inbyggd ljudprocessor ser till att lyfta upplevelsen för både bärare och kunder.

Generation två av Moto E blir en vassare telefon men priset ska hållas fortsatt lågt.
Generation två av Moto E blir en vassare telefon men priset ska hållas fortsatt lågt.

Motorola vässar prispressare

Produktnyhet

Det har blivit dags för Motorola att uppdatera sin instegsmodell Moto E vars andra generationen vässats avsevärt och nu dessutom fixar 4g-surf. Till Sverige kommer modellen redan i mars.