nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Transportstyrelsen ansvarar för regler och tillstånd inom svensk transport.
Transportstyrelsen ansvarar för regler och tillstånd inom svensk transport.

Transportstyrelsen fräschar upp kommunikationen

Transportstyrelsen slår samman sina avtal för datakommunikation och telefoni i ett. En utveckling där de båda smälter ihop mer och mer är vad som ligger bakom.

skf

SKF släpper ruggade enheter

Det kommer lite som en överraskning när svenska kullagergiganten SKF nu lanserar en mobiltelefon och en surfplatta för riktigt tuffa och känsliga industrimiljöer.

Ikea börjar sälja mobilskal för trådlös laddning.
Ikea börjar sälja mobilskal för trådlös laddning.

Ikea släpper mobilskal för trådlös laddnig

Produktnyhet

I början av året annonserade Ikea att de skulle börja bygga möbler som laddar mobiltelefoner trådlöst. Nu följer de upp med mobilskalet Vitahult som gör tekniken tillgängligt för telefoner som saknar inbyggt stöd.