nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Fler nyheter

Med smartmobiler som nya  Galaxy Alpha har Samsung byggt upp ett starkt varumärke.
Med smartmobiler som nya Galaxy Alpha har Samsung byggt upp ett starkt varumärke.

Samsung vassaste varumärket

När tusentals svenskar fick svara på vilket varumärke de rankar högst när det gäller telefoni hamnade Samsung i topp.

Candykings åtta kontor i Nordeuropa får nya wan-förbindelser.
Candykings åtta kontor i Nordeuropa får nya wan-förbindelser.

Kungen av godis byter wan

– pressade priset till hälften

Inte mindre än åtta leverantörer tävlade om Candykings gunst när det efter sex år var dags att se över godiskoncernens wan. Utfallet blev både kraftigt sänkt kostnad och betydligt mer blås i pipan.

Engångskod kombinerat med lösenord gör Icloud mer inbrottsäkert.
Engångskod kombinerat med lösenord gör Icloud mer inbrottsäkert.

Icloud får skärpt säkerhet

Läckaget av kändisars intima bilder från Icloud nyligen har fått Apple att förse fler delar av sin molntjänst med säker inloggning.

Android eller Windows, Handheld Nautiz X4 går nu all få med båda operativsystemen.
Android eller Windows, Handheld Nautiz X4 går nu all få med båda operativsystemen.

Handheld dubblerar med Android

Produktnyhet

Svenska Handheld lanserade tidigare i år ruggade handenheten Nautiz X4 med Windows som operativsystem. Men nu går den också att få med Android.