nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.
Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.

Microsoft planerar gräddfil för e-post till Ios

Om läckta uppgifter stämmer tänker Microsoft släppa en mobilapp för Ios som gör att e-postkonversationer med viktiga kontakter får en gräddfil och mer påminner om sms.

TDC bygger om

Slopar gränser mellan integration och operatörsverksamhet

Organisationsgränserna hos TDC görs om. Istället för att skilja på operatörsverksamhet och integration har allt som rör telefoni och uc nu samlas i en gemensam affärsenhet.

Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.
Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.

LG G4 för mindre plånböcker

Produktnyhet

Sin vana trogen låter LG en lite enklare telefon renomésnylta på den senaste toppmodellen. Fast denna gång blir det faktiskt två modeller G4c och G4 Stylus, där den senare utrustats större skärm och penna.

Ciscos telefoni- och samarbetsklient Jabber är en av de komponenter som går att köpa som molntjänst hos Cygate.
Ciscos telefoni- och samarbetsklient Jabber är en av de komponenter som går att köpa som molntjänst hos Cygate.

Cygate levererar moln-uc med ny Ciscoplattform

Ett mellanting mellan traditionell KST och en mer standardiserad molntjänst. Så skulle man kunna beskriva Cygates nya Cisco-baserade uc-tjänst.

Få mobiler skrotas säkert

Bara en liten andel av alla smartmobile som byts ut i företag och organisationer töms på information på ett säker sätt. Risken för dataläckage är därmed stor.