nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så höjer sociala medier företagens tillväxt

37882_socialmedia

Google har tittat närmare på hur användningen av sociala medier sätter fart på företagens tillväxt. Cheferna spelar större roll än vad många tror.

  • Artikel annons 1

Undersökningsföretaget Millward Brown har frågat 2700 europeiska chefer i bland annat Sverige om hur de använder sociala medier. Syftet med undersökningen, som beställts av Google, har varit att ta reda på hur sociala medier används i företagen.

Något förvånande är att chefer på högre positioner är de som starkast förespråkar användningen av sociala medier, där hela sju av tio använder sociala verktyg minst en gång per vecka. Det kan jämföras med att endast hälften av de yngre cheferna är lika frekventa på den fronten.

– Ledande chefer har insett att sociala verktyg hjälper människor att samarbeta och dela kunskap på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt tidigare, säger Jesper Ritsmer Stormholt, regionchef för Google Enterprise i Norden.

En tredjedel av alla chefer i undersökningen säger sig använda sociala medier dagligen, men i Sverige är chefernas tilltro till sociala medier något lägre än i övriga länder.

Stort hos tillväxtföretag

Bland tillväxtföretagen används medierna flitigt. 81 procent hävdar att sociala verktyg har hjälpt dem att växa och expandera.

Åtta av tio använder verktygen internt samt för kunskapsspridning och 59 procent av tillväxtföretagen använder dem för att nå bättre affärsresultat.

Fler nyheter

Ett steg tillbaka för telekompaketet

EU:ländernas ministrar kunde inte komma fram till ett beslut om hur en gemensam telekommarknad ska vara utformad och förslaget får nu fortsätta bearbetas på lägre nivå.

Runbo tar 4g till tuffaste miljöerna

Produktnyhet

Ruggade telefonen Runbo Q5 imponerade när den tog plats i vårt testlabb i våras. Efter nyår uppgraderas den med 4g och en av få anmärkningar kan strykas. Bakom hörnet väntar också tillverkarens första 4g-platta, en riktig best med inbyggd komradio

Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.
Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.

Videostriden på webben slutar oavgjort

Valet av videokodare har varit en av de stora stötestenarna i arbetet med Webrtc, standarden som gör det möjligt att köra realtidskommunikation i webbläsaren utan tillägg. En kompromiss ser ut att avsluta striden oavgjord och såväl vp8 som h.264 blir obligatoriska.

Linköping bäst på bredband

Väger man samman tillgången på fasta fibernät, mobilt bredband och digitala tjänster är Linköping den bästa bredbandsstaden i Skandinavien. Det visar den en analys som företaget Nexia gjort på uppdrag av Telenor.

Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.
Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.

Dropbox integreras med Office i mobilen

Produktnyhet

Det har blivit enklare att redigera Office-filer som lagrats hos Dropbox i mobilen, appen för såväl Ios som Android har integrerats med Microsoft senaste Office-appar.

– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet.
Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.
– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet. Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.

Gartner: Designa för diversitet

Telekom idags konferens Nolldistans, som gick av stapeln den 26 november, hade Gartner-analytikern och mobiltetsexperten Leif-Olov Wallin som keynote-talare. Att försöka standardisera mobila lösningar på en plattform eller en typ av enheter menar han är meningslöst.
– Vad ni än gör, tänk multi, multi, multi!