nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Så ska Telavox utmana jättarna

Under Mobile World Congress ska Telavox stjäla ljuset från världens stora operatörer. Det Malmö-grundade bolaget vill utmana jättarna med sin paradprodukt Flow.

  • Artikel annons 1

Sedan 2003 har Telavox tagit över 20 procent av B2B-marknaden från de traditionella operatörerna, och bolaget har i dag 250 000 användare i Norden. Den 26 februari inleds Mobile World Congress i Barcelona – och där är siktar det Malmö-baserade bolaget på att utmana de stora operatörerna.

Med sig har man sin paradprodukt Flow. Det är en molnbaserad kommunikationsplattform som låter användaren göra allt från att sköta växeln och hantera samtal – till att aktivera nya användare samt SIM-kort, och fylla på surf i realtid.

Slipper stora kapitalinvesteringar

Telavox driftar, underhåller, dimensionerar, övervakar och uppgraderar Flow-systemet. Det innebär att operatörernas slipper stora kapitalinvesteringar i infrastruktur och personal, samt utdragna och komplicerade implementationsprojekt.

– Det unika med den här satsningen är att operatörerna som tar in Telavox som
samarbetspartner inte behöver investera stora pengar i infrastrukturen för att snabbt lansera ett starkt nytt erbjudande. Den här enkla implementeringen har vi aldrig sett inom
telekombranschen tidigare, säger Johan Dalström.

I höstas anställdes han som CCO på Telavox international. Han har uppdraget att leda bolagets framfart utanför Norden. Johan ansvarar bland annat för en pågående satsning i England där man hunnit testa Telavox produkter, och haft en dialog med andra europeiska operatörer. Enligt Johan visar feedbacken att Flow är smidigare och enklare att använda.

Ericssons förre vd ny styrelseledamot

Snart får bolaget ännu ett tillskott. Ericssons förre vd Jan Frykhammar har valts in som ledamot i Telavox styrelse. Han börjar sitt uppdrag 1 april 2018.

– Telavox är ett spännande snabbväxande företag med bra människor, kultur och starkt erbjudande i en snabbväxande marknad. Man driver verkligen konverteringen av it och telekom och skapar framtidens företagskommunikationstjänster med agil och modern teknik. Jag ser fram emot att stötta Telavox i alla faser av den internationella expansionen. Sen gillar jag skåningar, säger Jan Frykhammar.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.