nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Lite trött? Ta en tupplur.

Så sover du ostört på jobbet

Att ta en tupplur på jobbet är bra för både produktiviteten och kreativiteten. Med rätt kryp in får du dessutom sluta ögonen i lungn och ro.

  • Artikel annons 1

Det kan säkert vara lite känsligt det där med att sova på arbetstid. Nyligen fick några gruvarbetare hos LKAB sparken efter att deras hemligt inredda sovutrymme avslöjats av arbetsgivaren. Men inte desto mindre kan en tupplur vara undergörande menar headsettillverkaren Jabra som inlett ett samarbete med företaget Metronaps för att erbjuda tysta platser för återhämtning.

– Forskningen visar att vila är bra för kognitiva funktioner, uppmärksamhet, produktivitet och att må bra. Det är dags att vi ser fördelarna med att ”sova på jobbet”, säger Christopher Lindholst, ceo på Metronaps.

Med Energypod och ett par bullerdämpande hörlurar ska det bli lugn och ro.

Med Energypod och ett par bullerdämpande hörlurar ska det bli lugn och ro.

Företaget har tagit fram en vilstol som delvis omsluts av en avskärmande kapsel för att hålla andra intryck borta. Energypod som skapelsen döpts till används redan hos bland annat Google, Nasa och Mercedes. Genom samarbetet med Jabra kompletteras kapseln med deras hörlurar Evolve 80 som har aktiv bullerdämpning för att ytterligare avskärma yttervärlden.

– Nya arbetssätt innebär att arbetsplatserna också ska vara utformade för rast och vila. Företagen söker idag konkurrensfördelar genom produktivitet och kreativitet som bägge stimuleras av effektiv vila och god ljudmiljö, säger Bjoern Ekner, Senior Director på Jabra business solutions.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.