nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Så vill PTS luckra upp riktnumren

Än så länge kommer riktnummerområdena att leva kvar, men redan nu har Post- och telestyrelsen, PTS, skissat på ett förslag för att lucka upp riktnumren.

  • Artikel annons 1

Enligt förslaget från PTS ska fastnummer fortfarande delas ut baserat på de olika riktnummerområdena men användningen blir däremot friare. Exempelvis kan ett företag med bas i Göteborg använda sitt 031-nummer också för ett kontor i exempelvis Luleå. Och ett Stockholmsföretag kan använda 08-nummer i hela landet.

Den risk som myndigheten nämner är att samma telefonnummer, men med olika riktnummer, ska kunna börja användas inom samma område vilket eventuellt skulle kunna skapa viss förvirring. Enligt myndigheten skulle effekterna troligtvis inte vara särskilt allvarliga.

Fram till 12 juni har aktörer tid på sig att komma med förslag på ändringar. Myndighetens förhoppning är att de nya reglerna ska vara tagna i bruk någon gång efter sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här