nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Så vill PTS luckra upp riktnumren

Än så länge kommer riktnummerområdena att leva kvar, men redan nu har Post- och telestyrelsen, PTS, skissat på ett förslag för att lucka upp riktnumren.

  • Artikel annons 1

Enligt förslaget från PTS ska fastnummer fortfarande delas ut baserat på de olika riktnummerområdena men användningen blir däremot friare. Exempelvis kan ett företag med bas i Göteborg använda sitt 031-nummer också för ett kontor i exempelvis Luleå. Och ett Stockholmsföretag kan använda 08-nummer i hela landet.

Den risk som myndigheten nämner är att samma telefonnummer, men med olika riktnummer, ska kunna börja användas inom samma område vilket eventuellt skulle kunna skapa viss förvirring. Enligt myndigheten skulle effekterna troligtvis inte vara särskilt allvarliga.

Fram till 12 juni har aktörer tid på sig att komma med förslag på ändringar. Myndighetens förhoppning är att de nya reglerna ska vara tagna i bruk någon gång efter sommaren.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4