nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Säljer verksamhet

Eltel har tecknat avtal om att sälja företagets verksamhet i Estland som omfattar tjänster inom telekom, kraft och gas.

  • Artikel annons 1

Köpare av Eltels estniska verksamhet är Tecnolines OÜ som arbetar med nätverksdesign, konstruktion och underhållstjänster.

Köpesumman uppskattas till cirka tre miljoner Euro, motsvarande 28 miljoner kronor, och verksamheten hade under 2016 en nettoomsättning om cirka 26 miljoner Euro och sysselsatte drygt 300 personer.

Avyttringen i Estland är ett led i Eltels beslut från februari i år där företagets framtida inriktning bestämdes till koncernens kärnverksamheter inom kraft och kommunikation i Norden, Polen och Tyskland.

Slutförandet av transaktionen är föremål för godkännande av de estniska konkurrensmyndigheterna och förväntas ske senast under det fjärde kvartalet 2017.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.