nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samarbete med Viking Line – och ny cco

Mobiloperatören Tre har tagit hem ett avtal om att utrusta Viking Lines anställda med mobilabonnemang. Dessutom tillsätts en ny chef för företagsaffären.

Sofia Nyctelius Krook. Foto: Carolina Byrmo
  • Artikel annons 1

Tre kommer framöver att vara helhetsleverantör för mobila telekom- och datatjänster för Viking Line. I avtalet ingår att utrusta rederiets anställda med mobilabonnemang men även installation av ett 40-tal wifi-routrar på sex fartyg. På så vis blir det möjligt för passagerarna att surfa mobilt ute till sjöss.

Camilla Englund, administrativ chef för Viking Line kommenterar så här:

– Det känns väldigt spännande att med hjälp av teknik från Tre kunna erbjuda mobila bredbandslösningar med möjlighet till obegränsad surfmängd för våra resenärer.

Avtalet löper fram till slutet på 2019.

Ny chef för företagsaffären

Tre passar även på att tillsätta Sofia Nyctelius Krook som ny affärsområdeschef för Tres företagsaffär. Hon kommer närmast från en roll som vd på Schibstedägda Servicefinder och har innan det bland annat ansvarat för varumärken som Aftonbladet och Blocket i rollen som marknads- och kompetensdirektör inom Schibsted.

Sofia Nyctelius Krook ersätter Anna Skarke som lämnade Tre tidigare i år.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.