nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung laddar för snabba mobilutskrifter

De flesta nya skrivare för hemmakontoret kan skriva ut från mobila enheter. Värre är det på jobbet men nu fungerar mobila utskrifter med Samsungs högkapacitetsskrivare.

  • Artikel annons 1

Det finns flera olika konkurrerande tekniker för trådlösa utskrifter från mobila enheter, men i regel är de i första hand anpassade för privat bruk. Stora skrivare på jobbet är dessutom sällan trådlöst uppkopplade. Samsung har därför slagit sig ihop med företaget Printeron för att förse sina stora skrivare med utskriftsmöjligheter från mobila enheter.

Printeron erbjuder flera olika molntjänster som gör det möjligt att skriva ut säkert på företagsskrivare utan att skrivaren i sig behöver ha en trådlös uppkoppling. Utskriften kan därmed också ske även från andra platser än där skrivaren finns.

Mjukvaran för Printeron är inbyggd Samsung-skrivarna och det behövs ingen extra utrustning. Allt som behövs är att man registrerar skrivaren i tjänsten. Förutom för utskrifter från mobila enheter kan lösningen också användas för fjärrutskrifter via datorn.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.