nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung laddar för snabba mobilutskrifter

De flesta nya skrivare för hemmakontoret kan skriva ut från mobila enheter. Värre är det på jobbet men nu fungerar mobila utskrifter med Samsungs högkapacitetsskrivare.

  • Artikel annons 1

Det finns flera olika konkurrerande tekniker för trådlösa utskrifter från mobila enheter, men i regel är de i första hand anpassade för privat bruk. Stora skrivare på jobbet är dessutom sällan trådlöst uppkopplade. Samsung har därför slagit sig ihop med företaget Printeron för att förse sina stora skrivare med utskriftsmöjligheter från mobila enheter.

Printeron erbjuder flera olika molntjänster som gör det möjligt att skriva ut säkert på företagsskrivare utan att skrivaren i sig behöver ha en trådlös uppkoppling. Utskriften kan därmed också ske även från andra platser än där skrivaren finns.

Mjukvaran för Printeron är inbyggd Samsung-skrivarna och det behövs ingen extra utrustning. Allt som behövs är att man registrerar skrivaren i tjänsten. Förutom för utskrifter från mobila enheter kan lösningen också användas för fjärrutskrifter via datorn.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.