nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung samlar tjänster i världens största iot-moln

Samsung slår samman sina iot-moln till en produkt i Smartthings cloud. Detta blir världens största öppna iot-ekosystem, uppger jätten.

  • Artikel annons 1

Idag, svensk tid, inleder Samsung sin utvecklarkonferens i San Francisco i USA. Stort fokus kommer att hamna på företagets nya internet of things-plattform.

– Det är först när vi kan få produkterna att samverka som vi kan visa på vilka fördelar det uppkopplade livet har. Tack vare ett nära samarbete med våra partners och utvecklare kan vi tillsammans låsa upp dörren till ett större ekosystem som både berikar och förenklar våra liv, säger Fredrik Pantzar, Head of Product Management på Samsung i Norden i ett pressmeddelande.

I Samsungs app Smartthings förenas alla företagets iot-tjänster. Appen har också ett moln, Smartthings cloud, kopplat till sig, som möjliggör att kontrollera många tjänster från en plats. Här samlas de tidigare molntjänsterna Samsung Connect, Cloud och ARTIK Cloud – som enligt Samsung blir världens största öppna iot-ekosystem.

Till detta moln finns också ett öppet api som utvecklare nu får tillgång till.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.