nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung samlar tjänster i världens största iot-moln

Samsung slår samman sina iot-moln till en produkt i Smartthings cloud. Detta blir världens största öppna iot-ekosystem, uppger jätten.

  • Artikel annons 1

Idag, svensk tid, inleder Samsung sin utvecklarkonferens i San Francisco i USA. Stort fokus kommer att hamna på företagets nya internet of things-plattform.

– Det är först när vi kan få produkterna att samverka som vi kan visa på vilka fördelar det uppkopplade livet har. Tack vare ett nära samarbete med våra partners och utvecklare kan vi tillsammans låsa upp dörren till ett större ekosystem som både berikar och förenklar våra liv, säger Fredrik Pantzar, Head of Product Management på Samsung i Norden i ett pressmeddelande.

I Samsungs app Smartthings förenas alla företagets iot-tjänster. Appen har också ett moln, Smartthings cloud, kopplat till sig, som möjliggör att kontrollera många tjänster från en plats. Här samlas de tidigare molntjänsterna Samsung Connect, Cloud och ARTIK Cloud – som enligt Samsung blir världens största öppna iot-ekosystem.

Till detta moln finns också ett öppet api som utvecklare nu får tillgång till.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.