nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samsung Pay tar mer mark i Sverige

Först kontanterna och sedan betalkorten.
Allt fler väljer att skippa fysiska betalmedel, och nu kan de med Samsung-telefon använda mobilen istället för bankkortet.

  • Artikel annons 1

I fjol lanserade Samsung sin betalfunktion Pay i Sverige. Och under sin snart ettåriga närvaro har man lyckats locka många partners bland bank och kortutgivarna. Nu utökas samarbetet ytterligare och de som har Danske Bank, Skandia eller betalkort från Ecster och First Card kan nu använda mobilen eller smartklockan för att betala.

­– Vi är glada över att återigen kunna presentera nya samarbetspartners och välkomnar såväl nya partners som kunder till vår mobila betaltjänst. Tack vare att Samsung Pay både fungerar med befintlig teknik i alla betalterminaler, och att vi nu har omkring 80 procent av alla utgivna betalkort knutna till oss, är Samsung Pay den mest accepterade mobila betaltjänsten i Sverige, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingsansvarig för Samsung Pay i Norden.

Fungerar överallt

För de med hela plånboken full av kort är det här välkommet. Istället för att behöva bläddra igenom lädret får man en enkel digital lösning. Tekniken fungerar även med i stort sett samtliga betalterminaler i Sverige.

–  Det är roligt att det inte längre bara är telekombolag och startups som driver utvecklingen av mobila betaltjänster. Nu när även bankerna, kortutgivarna och handlarna är med på tåget kan vi se vilken betydelse tekniken faktiskt får för konsumenter och handeln. Det ska bli spännande att följa utvecklingen under 2018 både vad gäller Samsung Pay och andra spelare på den mobila betalmarknaden, säger Bengt Nilervall, Näringspolitisk expert gällande betalfrågor på svensk Handel.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.