nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Sectras lösning ska säkra vårdens kommunikation

Patientsäkerhet och sekretessbelagd information gör att säkerhetskraven på vården är stor. Nu avslöjar Sectra att man man börjat leverera sin säkerhetslösning till svenska vårdregioner.

  • Artikel annons 1

Uttrycket säkerhetshygien har på kort tid blivit viktigt. För helt plötsligt måste medarbetare på allvar vara medvetna om hur, var och när de använder mobila lösningar som hanterar organisationens information.
Just detta ska Sectras kryptereingslösning råda bot på. Tiger/R heter systemet som man nu implementerat i två vårdregioner i landet.
– I dag är sjukhus måltavlor för organiserade cyberattacker och det är ett allvarligt hot mot både patienters integritet och vårdens effektivitet. Inom Sectra har vi en världsunik kombination av sjukvård och säker kommunikation i och med våra två verksamhetsområden Secure Communications och Medical Imaging IT Solutions. Det gör att vi kan stötta våra kunder på bästa möjliga sätt i deras arbete med att möta dessa utmaningar, säger Torbjörn Kronander, koncernchef och vd för Sectra AB.

Tiger/R ska kunna hålla hög säkerhet och prestanda trots dåligt nätverk och utan att riskera centralt placerade tjänster att exponeras mot nätet. Lösningen bygger på Sectras VPN-teknik och utarbetats i strategist samarbete med Samsung. Det senare gör att systemet kan användas på de senaste mobilerna och surfplattor utan specialanpassning.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.