nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

SJ lanserar digital vägvisare

En hjälpande digital hand – det är vad SJ:s resenärer nu kan få uppleva.
Detta då man lanserat AR-lösningar.
– Vår ambition är att bli ett av Sveriges mest digitala företag, säger Anna Fahlkrans på SJ.

  • Artikel annons 1

I dag den 17 april börjar SJ testa sin nya funktion ”VägvisARen” i SJ Labs-appen. Funktionen använder förstärkt verklighet (augmented reality) för att guida bortkomna eller riktningsosäkra resenärer.

– Vi ser ett ökat behov från våra resenärer när det kommer till att få hjälp att hitta rätt vid stationerna, inte minst i våra svenska storstäder. Med hjälp av ny teknik och vår digitala vägvisare blir detta nu verklighet, säger Anna Fahlkrans, affärsutvecklare vid SJ.

Guidar på Stockholms-stationer

Inledningsvis kommer den nya testfunktionen endast att vara tillgänglig vid centralstationen i Stockholm, men ambitionen är att under juni rulla ut den på följande rutter:

* Stockholm C – Stockholm södra /Flemingsberg

* Stockholm södra – Stockholm C

* Flemingsberg – Stockholm C

Lanseringen längs med sträckan sker i samband med Trafikverkets omfattande upprustningsarbete av den så kallade getingmidjan mellan Stockholm central och Stockholm södra.

– Genom att dra nytta av den nya AR-tekniken fortsätter vi att utveckla den digitala reseupplevelsen för våra resenärer. Något som dessutom och så vitt vi vet inte skett tidigare i Sverige, säger Clas Lindholtz, chef för Affärsutveckling och Digital Transformation på SJ.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Test: Huawei P20 Pro i toppklass

Mobiltest

Kinesiska Huawei har en av världens absolut största utvecklingsbudgetar. Mycket går såklart åt till att utveckla 5g. Men en del läggs också på artificiell intelligens och det har man stoppat in i nya telefonen P20 Pro.