nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Skrotningspremie för dect

Många företag och organisationer använder dect-terminaler för mobila larmlösningar. För att locka dem att byta till en gsm-baserad lösning satsar operatören Spring Mobil på en skrotningspremie.

  • Artikel annons 1

Spring Mobils lösning One Phone ger möjlighet till larm och larmövervakning via ett klientprogram i mobiltelefonen. Lösningen, som till exempel kan användas inom vården, ger användaren överblick då larmen presenteras i prioritetsordning på skärmen. Användaren kan också bekräfta att man tar hand om ett specifikt larm. Systemet övervakas dygnet runt av operatören för att säkerställa driften.

– Redan idag har mer än 500 kunder valt en OnePhone-lösning och flertalet av dem har också valt att lämna sina dect-system. Men det finns fortfarande många företag med föråldrade dect-system och dem vill vi hjälpa genom att införa skrotningspremien, säger Peter Manros, chef för tekniskt säljstöd hos Spring Mobil.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.