nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Skype breddar mobil kommunikation

Genom att erbjuda stöd för en rad nya produkter ska Skype göra det möjligt för privatpersoner och företag att helt kunna lämna sladdarna bakom sig.

  • Artikel annons 1

Under CES-mässan i Las Vegas visar Skype upp bland annat 3 Skypephone som finns i Sverige och sex andra länder. Andra produkter som kommer med inbyggt stöd för Skype är Nokia N810 internet tablet och Sonys nya Mylo communicator COM-2.

– Idag handlar internet inte bara om tillgänglighet via hem- eller kontorsdatorn. I en värld där tillgången till trådlösa nät blir allt vanligare ger vi människor friheten att använda Skype oavsett var de befinner sig, säger Gareth O’Loughlin, chef för mobila enheter och hårdvara vid Skype.

I dag har Skype över 246 miljoner registrerade användare världen över.

Ny teknologi

Skype ska även tillsammans med Intel utveckla röst- och videosamtal för en ny typ av små mobila internet-enheter som använder strömsnåla processorer och Linux-mjukvara. Produkterna går under beteckningen Mobile Internet Device (MID) och ska vara specialanpassade för portabilitet med hjälp av wimax och wifi utan att göra avkall på prestandan.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.