nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Slack söker smartare

Slack vill bli hubb för information med ny stor sökuppdatering.

  • Artikel annons 1

I dagarna har Slack rullat ut en ny stor uppdatering för sökfunktionen. Med den nya uppdateringen kan man få tips på vem som är bäst lämpad att svara på en viss fråga, eller till och med tips på vilka Slackkanaler som man kan hitta sina svar i.

Slack har blivit en populär tjänst för att samarbeta, men kan lätt kännas kaotiskt allt eftersom det skrivs i kanalerna. Därför lägger Slack mycket krut på just sökfunktionen och den nylanserade uppdateringen är ett stort steg i att få tjänsten att kännas mindre kaotisk. Funktionen använder sig av maskininlärning för att hantera söksträngar och leverera relevanta resultat.

Men den nya funktionen är inte tillgänglig för alla. Sökfunktionen är begränsad till grupper med minst 50 personer, men även för betalande kunder. Enligt Noah Weiss, chef för Search Learning & Intelligence på Slack, är den nya sökfunktionen relevant först när grupper är fler än 50 personer eftersom det kräver mycket data för att kunna fungera bra.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här