nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Slack söker smartare

Slack vill bli hubb för information med ny stor sökuppdatering.

  • Artikel annons 1

I dagarna har Slack rullat ut en ny stor uppdatering för sökfunktionen. Med den nya uppdateringen kan man få tips på vem som är bäst lämpad att svara på en viss fråga, eller till och med tips på vilka Slackkanaler som man kan hitta sina svar i.

Slack har blivit en populär tjänst för att samarbeta, men kan lätt kännas kaotiskt allt eftersom det skrivs i kanalerna. Därför lägger Slack mycket krut på just sökfunktionen och den nylanserade uppdateringen är ett stort steg i att få tjänsten att kännas mindre kaotisk. Funktionen använder sig av maskininlärning för att hantera söksträngar och leverera relevanta resultat.

Men den nya funktionen är inte tillgänglig för alla. Sökfunktionen är begränsad till grupper med minst 50 personer, men även för betalande kunder. Enligt Noah Weiss, chef för Search Learning & Intelligence på Slack, är den nya sökfunktionen relevant först när grupper är fler än 50 personer eftersom det kräver mycket data för att kunna fungera bra.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.