nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Smartare bussbyten med Hogia

En ny tjänst från Hogia ska göra radiosystemen smartare för kollektivtrafikens bussförare.

Foto: Raphael Saulus
Foto: Raphael Saulus
  • Artikel annons 1

Den nya tjänsten ska förenkla och effektivisera bussbyten. I grova drag är det tänkt att funka så att en bussförare inte själv behöver identifiera vilka de övriga anslutande bussarna är när föraren närmar sig en bytespunkt. Det smarta radiosystemet bildar istället automatiskt en kommunikationsgrupp med de bussar som befinner sig i närheten av bytespunkten. Och själva poängen är att minska stressen hos bussförarna samtidigt som trafiken flyter smidigare för resenärerna.

Hogias nya tjänst är en integration mellan Hogias trafikledningssystem och det nationella radiokommunikationsnätverket Rakel. Genom att kombinera de två systemen blir det möjligt att bilda kommunikationsgrupper som baseras på linjeturer eller geografiskt område istället för enskilda bussars anropsnummer.

– Eftersom tjänsten är byggd på en integration med Rakel fungerar den också utmärkt i länsöverskridande trafik, kommenterar Mats Johansson, bolagschef för Hogia Communications.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här