nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Sms till fastnätsnummer blir tjänst för återförsäljare

Generic Mobile skruvar på sin affärsmodell. Nu kan andra operatörer, integratörer och återförsäljare erbjuda tjänsten för sms till mexade mobiler med fastnätsnummer.

Mex för mobila växelanknytningar kan sätta stopp för sms.
  • Artikel annons 1

En baksida med den nordiska modellen för mobila växelanknytningar och fastnätsnummer i mobilen är att sms-meddelanden inte släpps igenom till användaren, alternativt levereras som ett uppläst meddelande.

Generic Mobile har länge erbjudit en lösning på det här problemet, en tjänst som bryggar över sms-gapet och ser till meddelanden kommer fram även till mobiler med fastnätsnummer och om så önskas även som mejl.

– Nu börjar vi sälja sms-tjänsten via operatörer, systemintegratörer och mindre växelintegratörer. Det betyder att slutkunderna inte behöver vända sig direkt till oss utan kan få sms till fastnätsnummer som en del i paketeringen från sin leverantör, säger Christian Ander, partneransvarig på Generic Mobile.

Avtal med integratörer som Tieto, Evry, och CGI är redan på plats och de stora operatörerna lär vara på väg att börja leverera tjänsten.

Om satsningen blir framgångsrik kanske Genric Mobile upphör med den egna direktförsäljningen. Vad fastnäts-sms kostar per användare och månad vill Christian Ander inte uppge, med hänvisning till att de nya partnerkanalerna ska kunna sätta priserna ostörda.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.