nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Snabbare uppkoppling för videomötesanvändare

Ofta krävs det en hel del koordination om man vill ha ett videomöte med ett företag. Tandberg lovar att videomötesanvändare ska få enklare och snabbare uppkoppling med hjälp av en ny integrerad svarsservice för video-, 3g- och telefonsamtal.

  • Artikel annons 1

Ringer man till ett företag kommer man vanligtvis till växeln eller en talsvarstjänst för att sedan bli kopplad till rätt person. Vill man däremot ha ett videomöte behöver ofta it-avdelningarna först koordinera uppkopplingen. Det lovar Tandberg att ändra på med sitt nya system Entrypoint. Enligt Tandberg är systemet det första i sitt slag som gör att videomötesanvändare snabbt och enkelt kan koppla upp sig mot ett företag.

Förhoppningen är att innovationen leder till ett mer spontant användande av videomöten och att den gör det enklare att kommunicera visuellt med personer utanför företaget. Med Entrypoint kan användare av standardbaserade videomötessystem ringa in till ett företag via ett växelnummer eller en domänadress och sedan via ett menysystem välja vart eller till vem de vill bli kopplade.

Effektiv kommunikation

– Entrypoint erbjuder en lösning för företag och organisationer att koppla upp sig mot den växande skaran videomötesanvändare, säger Andrés Portillo, Tandbergs Sverigechef. Genom att ge personer från olika företag ett enkelt sätt att kopplas samman för ett videomöte ger Entrypoint ökade möjligheter till effektiv kommunikation.

Entrypoint gör det möjligt för användare att koppla upp sig på tre sätt. Ett sätt är videomenyer där en startsida hälsar den som ringer upp via video välkommen och guidar personen genom de olika valen i ett överskådligt menysystem. Den som ringt upp kan välja att komma till receptionist, kundtjänst eller direkt till sökt person. Det andra sättet är att användare av 3g kan nå interna resurser via videosamtal från sin 3g-telefon, till exempel delta i videomöten varhelst de råkar befinna sig. Slutligen finns möjligheten till röstsamtal, att en person som ringer in via telefon kan delta i videomöten eller använda företagets videokonferenssystem som högtalartelefon.

Entrypoint finns redan tillgänglig och enligt Tandberg kan exempelvis företag och organisationer med en välutvecklad kundtjänst dra stor nytta av systemet.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.

De är Sveriges ”digitala ledare”

Alla företag digitaliseras i rasande takt. Men när det kommer till företaget som nått störst mognad i digital kundupplevelse är Telekombranschen bäst. Det framgår i rapporten ”Digital Leaders in Sweden”.