nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Snart butiksdags för Jaq

Tre har fått första sändningen av bränslecellsladdaren

Efter en väldigt lång väntan är svenska Myfc:s nya hypade mobilladdare som drivs av vatten och salt snart möjlig att köpa.

  • Artikel annons 1

Det är snart ett och ett halvt år sedan som Myfc visade upp sin första prototyp på Jaq, en bränslecellsdriven laddare som ska kunna ge ström åt dina mobila prylar även när du befinner dig miltals från närmsta vägguttag. Operatören skrev tidigt ett avtal med Myfc om att få bli först ut att sälja laddaren men att få till produktionen var nog lite besvärligare än tillverkaren räknat med. Men nu verkar de ha fått bukt med problemen och Tre har fått den första leveransen laddare för test och utvärdering.

– Anledningen till att vi är här idag är att vi fått ett genombrott i ett svårlösligt problem och kan nu påbörja integreringen av produktionen i vår robotiserade produktionslina, baserad på ABB’s YuMi, för att skala upp produktionen. Dessutom börjar vi bygga fundamentet för expansionen av produktion på de marknader där vi behöver vara nära kunden, säger Björn Westerholm, vd för Myfc.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4