nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Soluno expanderar – ska erövra Tyskland

I oktober etablerade sig UC-leverantören Soluno i Nederländerna – nu tar man sitt koncept till Tyskland. Redan i januari siktar man på lansera sin plattform och Wholesalekoncept.

  • Artikel annons 1

I Norden är Soluno en etablerad operatörsoberoende UCaaS-leverantör. Och nu är målet att kämpa sig upp till en etablerad spelare på den stora tyska marknaden. Detta i samarbete med tjänsteleverantören HFO Telecom.

I ett nytt avtal kommer det tyska företaget erbjuda partners och återförsäljare ett mobile first-upplägg som driftas genom Solunos plattform.

Den nya tjänsten kommer kombinera Solunis UCaaS-erbjudande med HFO:s operatörs- och billingtjänster. Förhoppningen är att helheten ska ge en trygg., säker och problemfri upplevelse både för slutanvändare och partners.

– Vi är tacksamma för det förtroende HFO Telecom har gett Soluno för att etablera sin nya molntjänst. HFO kompletterar Soluno med sina breda operatörserbjudanden, tilläggstjänster och omfattande partnernätverk på den tyska marknaden. Vi är glada över samarbetet och ser fram emot en gemensam tillväxtresa i Tyskland, säger Mattias Ohde, vd på SolunoBC.

Solunos Wholesalemodell möjliggör för en partner att etablera sig på en ny marknad inom 3 månader – otroligt attraktivt i dagens internationella konkurrensklimat. Nu kommer det att möjliggöras för den tyska användare att få tillgång till sofistikerade PBX- och collaborationtjänster med hjälp av sin mobila enheter, smartphones, tablets, datorer och sip telefoner.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.