nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Soluno expanderar – ska erövra Tyskland

I oktober etablerade sig UC-leverantören Soluno i Nederländerna – nu tar man sitt koncept till Tyskland. Redan i januari siktar man på lansera sin plattform och Wholesalekoncept.

  • Artikel annons 1

I Norden är Soluno en etablerad operatörsoberoende UCaaS-leverantör. Och nu är målet att kämpa sig upp till en etablerad spelare på den stora tyska marknaden. Detta i samarbete med tjänsteleverantören HFO Telecom.

I ett nytt avtal kommer det tyska företaget erbjuda partners och återförsäljare ett mobile first-upplägg som driftas genom Solunos plattform.

Den nya tjänsten kommer kombinera Solunis UCaaS-erbjudande med HFO:s operatörs- och billingtjänster. Förhoppningen är att helheten ska ge en trygg., säker och problemfri upplevelse både för slutanvändare och partners.

– Vi är tacksamma för det förtroende HFO Telecom har gett Soluno för att etablera sin nya molntjänst. HFO kompletterar Soluno med sina breda operatörserbjudanden, tilläggstjänster och omfattande partnernätverk på den tyska marknaden. Vi är glada över samarbetet och ser fram emot en gemensam tillväxtresa i Tyskland, säger Mattias Ohde, vd på SolunoBC.

Solunos Wholesalemodell möjliggör för en partner att etablera sig på en ny marknad inom 3 månader – otroligt attraktivt i dagens internationella konkurrensklimat. Nu kommer det att möjliggöras för den tyska användare att få tillgång till sofistikerade PBX- och collaborationtjänster med hjälp av sin mobila enheter, smartphones, tablets, datorer och sip telefoner.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4