nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Soluno byter strategi och expanderar i Finland

Svenska Soluno har ingått nytt avtal med finska Taika Company.
Från att vara plattformsleverantör – kommer man nu ta fullt ansvar för partners och infrastruktur.

  • Artikel annons 1

Det är ett år sedan som Taika och Soluno ingick sitt första samarbetsavtal. Då handlade det om att det svenska företaget ville ha en ”rivstart på marknaden” – och därför köpte de Taikas kundstock och infrastruktur.  Det finska bolaget skulle fortfarande vara ”första ledet” och Soluno skulle ge drift, teknik samt support.

 Men den finska partnern har dragits med problem. Därför tar man nu saken i egna händer för att säkra upp sin marknad.
Det innebär att man kliver in som kommersiellt ansvarig gentemot återförsäljarna och som sådan tar över Taikas affärspartners och infrastruktur.
– Soluno är redo att öka sitt engagemang på den finska marknaden. Timingen är rätt, målgruppen är mogen och de tekniska förutsättningarna är på plats för att vi ska nå samma antal användare som på den svenska marknaden, säger Mattias Ohde, vd för Soluno.

Målet är nu att utöka antalet partners i landet och förhoppningen är att genom att erbjuda samma mobile first-möjligheter som i Sverige – ska utvecklingen inom UCaaS bli densamma.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.