nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Soluno går samman med nederländska Callhosted

Med målet att växa sina molntjänster internationellt går Soluno nu samman med nederländska Callhosted. Bolagen räknar med synergieffekter i kunskapsutbyten, drift av lösningar och utveckling av nya tjänster.

  • Artikel annons 1

Soluno är i dag den största operatörsoberoende UCaas-leverantören, uc som en tjänst, på den nordiska marknaden. Förvärvet av nederländska Callhosted är ett viktigt steg i satsningen kring att vara den mest attraktiva wholesale-partnern på den europeiska marknaden. Callhosted är i dag en etablerad Cloud Communications-aktör i hemlandet.

Med gemensamma partners och tjänster kan erbjudandet stärkas rejält. Båda bolagen arbetar redan idag med samma molnbaserade mjukvara för att distribuera telefonilösningar. Tydliga synergieffekter finns i kunskapsutbyten, drift av lösningar och utveckling av nya tjänster.

Grundare kvar i operativ nyckelposition

Soluno förvärvar Callhosted och dess majoritetsägare återinvesterar i Soluno BC. Paul Smissaert, grundare och vd på Callhosted, kommer fortsatt inneha en operativ nyckelposition samt ingå i Solunos ledningsgrupp. SEB Private Equity är fortsatt majoritetsägare i Soluno.

– Vi är glada att välkomna Callhosted till Soluno som kompletterar Soluno med sina tjänster, kunskap och erfarenheter, vilket kommer att accelerera vår internationella tillväxt. Vi är mycket imponerade av vad Callhosted har uppnått hittills i Nederländerna och vi ser fram emot att gemensamt ta verksamheten till dess fulla potential på en internationell marknad, säger Mattias Ohde, CEO på Soluno.

En ny marknad med befintliga kunder

Tillsammans med Callhosted blir Soluno omgående en aktör på en ny marknad med befintliga kunder, en verksamhet i full aktivitet och personal på plats i Rotterdam. Det samgående bolaget kommer att ha fokus på att vidareutveckla verksamheterna i Norden och Nederländerna, och därefter succesivt expandera till ytterligare marknader i Europa.

– Genom det nya bolaget kommer vi att kunna erbjuda ett nytt och unikt ”mobile first koncept” till wholesale-marknaden, ett koncept vi ser efterfrågas och som Soluno nu tar vidare internationellt. Våra molnlösningar kommer fortsätta att präglas av problemfria installationer vilket också är en av bolagets stora skalfördelar, säger Paul Smissaert, grundare och vd på Callhosted.

Under 2018 förväntas Soluno omsätta uppemot 250 miljoner kronor och man har nu kontor i Stockholm, Göteborg och Rotterdam.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

  • Annons 4

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.