nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Solus BC och Uno bildar nytt gemensamt bolag

Solus BC och Uno Telefoni går under 2017 samman och bildar ett nytt bolag. Nya ägare är SEB Private Equity och framöver ska Solus nuvarande vd Mattias Ohde leda bolaget.

  • Artikel annons 1

Målet med sammanslagningen är att de båda företagen gemensamt ska gå på offensiven. Man vill profilera sig som en operatörsobunden aktör och också ta en större del av kakan internationellt och i Sverige.

– Vi ser en hel del synergier i att gå samman, det handlar inte om att se över och ta bort något utan det handlar om att bli större och starkare tillsammans, säger Joachim Brandt, medgrundare och ägare i Solus BC och ansvarig för företagets kommunikation.

Företagen ser framför sig att kunna attrahera nya kunder men också erbjuda befintliga kunder positiva nyheter.

– Främst ser vi att både Solus BC och Uno har väldigt bra supportorganisationer. Vi kan erbjuda kunder och partners en otrolig kompetens inom området. Sen ser vi också nya möjligheter till egenutveckling och tilläggstjänster, säger Joachim Brandt.

Inget namn klart

Den nya organisationen får nya ägare i SEB Private Equity – tidigare ägare av företagen ska återinvestera i bolaget och ha operativa roller. Den nya organisationen har ännu inte fått något gemensamt namn utan än så länge jobbar man vidare under separata flagg.

– Vi ser att vi kommer att gå samman under året, men något nytt gemensamt namn är ännu inte spikat. Till en början kommer Solus BC och Uno leva vidare parallellt tills dess att ett nytt namn är spikat, säger Joachim Brandt.

Det sammanslagna företaget kommer att få cirka 55 medarbetare och ledas av Solus BC:s vd Mattias Odhe. Framöver är det dock mycket möjligt att man kan bli än fler på företaget. Planen är att expandera.

– På sikt är vi inställda på det, säger Joachim Brandt.

Internationella planer

Den gemensamma organisationen siktar också på att ta affärer utanför Sverige, en effekt av att bolagen går ihop. Planen att de båda ska gå ihop har funnits sedan i somras.

– Ambitionen och målsättningen är liknande och det är entreprenörsdrivna bolag. Det finns en väldigt liknande syn kring hur man ska bygga företagens tjänster, säger Joachim Brandt.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4