nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Spansk plastfiber ska ge snabb uppkoppling

Nu lanserar KDPOF sin plastoptiska fiber för hemmet. Den ska klara en hastighet upp till 1 gigabit per sekund, och ta wifi-prestandan till en ny nivå.

  • Artikel annons 1

Plastic Optical Fiber, ”POF”, börjar komma upp i hastighet. Under Broadband World Forum i Berlin kommer spanska KDPOF presentera sin plastoptiska fiber för privatkonsumenter. Den sägs ta wifi-prestandan till en ny nivå och ska kunna erbjuda en hastighet upp till 1 gigabit per sekund.

En fördel med POF är att fibern är robust och kan läggas tillsammans med elkablar, exempelvis bakom golvlisten. Installationskostnaden är låg, och ställer låga krav på installatören. KDPOF plastfiber ger låg latens, snabba nedladdningshastigheter och stabil uppkoppling för video.

Står inför en paradox

– Internetleverantörer och telekomoperatörer står inför en paradox, att samtidigt som hastigheterna har ökat så sjunker kundernas nöjdhet så länge nätet hemma inte levererar, säger Carlos Pardo, vd och medgrundare av KDPOF.

Företaget genomförde en utvärdering av POF tillsammans med Telefonica, och testet visade att KDPOF:s teknik gav användarna snabba uppkopplingshastigheter hemma som möjliggjorde strömning av hd-video, som 4K IPTV – och onlinespel med låg latens.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Data är den nya globala valutan”

En rejäl kapitalinjektion och medel för fortsatt tillväxt.
Snowflake har i en finansieringsrunda fått in 450 miljoner dollar.
– Det nya kapitalet innebär att vi kan växa snabbare, säger Denise Person, marknadschef på företaget.