nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Storbritannien satsar miljarder på landsbygdsfiber

En uppkopplad landsbygd för ett levande land.
Brittiska regeringen säger att man kommer göra fiber till ett fokusområde.
Nu ska man satsa ytterligare 200 miljoner pund på utbyggnad.

  • Artikel annons 1

Det är i ett nytt telekom-manifest som den brittiska regeringen avslöjar att man har avsatt än mer pengar till fiberutbyggnaden i glesbygden. Storbritannien har ju en oviss framtid framför sig i och med Brexit, och flera industrier har uttryckt oro.

Men en sak som de styrande i London tycker att man inte ska behöva bekymra sig om är uppkopplingen, och nu ska man satsa ytterligare motsvarande 2,3 miljarder kronor på fiberutbyggnad.

Tidigare i år sa landets digitalminister, Margot James, att landsbygden måste prioriteras. Detta för att säkra ekonomin när man skär bandet med EU.

– För närvarande finns det 1,5 miljoner människor och företag i Storbritannien som kämpar för att hänga med i den moderna världen – för att de inte har tillgång till acceptabelt bredband, sa ministern då hon talade på evenemanget Connected Britain.

I den första vågen kommer det vara skolor på landsbygden som får ta del av de nya fiber-miljonerna, därefter ska företagare i närheten ges möjligheten att uppgradera systemen.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.

De är Sveriges ”digitala ledare”

Alla företag digitaliseras i rasande takt. Men när det kommer till företaget som nått störst mognad i digital kundupplevelse är Telekombranschen bäst. Det framgår i rapporten ”Digital Leaders in Sweden”.