nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Storbritannien satsar miljarder på landsbygdsfiber

En uppkopplad landsbygd för ett levande land.
Brittiska regeringen säger att man kommer göra fiber till ett fokusområde.
Nu ska man satsa ytterligare 200 miljoner pund på utbyggnad.

  • Artikel annons 1

Det är i ett nytt telekom-manifest som den brittiska regeringen avslöjar att man har avsatt än mer pengar till fiberutbyggnaden i glesbygden. Storbritannien har ju en oviss framtid framför sig i och med Brexit, och flera industrier har uttryckt oro.

Men en sak som de styrande i London tycker att man inte ska behöva bekymra sig om är uppkopplingen, och nu ska man satsa ytterligare motsvarande 2,3 miljarder kronor på fiberutbyggnad.

Tidigare i år sa landets digitalminister, Margot James, att landsbygden måste prioriteras. Detta för att säkra ekonomin när man skär bandet med EU.

– För närvarande finns det 1,5 miljoner människor och företag i Storbritannien som kämpar för att hänga med i den moderna världen – för att de inte har tillgång till acceptabelt bredband, sa ministern då hon talade på evenemanget Connected Britain.

I den första vågen kommer det vara skolor på landsbygden som får ta del av de nya fiber-miljonerna, därefter ska företagare i närheten ges möjligheten att uppgradera systemen.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.