nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Sun köper MySQL

Amerikanska Sun Microsystems köper upp den svenska databasutvecklaren Mysql. Affären går loss på över 6 miljarder kronor.

  • Artikel annons 1

Mysql AB är företaget bakom världens största databasplattform baserad på öppen källkod. Systemet är mycket populärt och används världen över av bland annat Google, Nokia, Baidu och China Mobile. Genom uppköpet får Sun Microsystems en ny position på databasmarknaden, som värderas till 15 miljarder dollar. Förvärvet kompletterar Suns tidigare erbjudande och ska göra företaget ännu mer attraktivt på företagsmarknaden.

– Vi är oerhört entusiastiska över att få samarbeta med Sun och de miljontals deltagarna i Mysql:s ekosystem för att fortsätta leverera den bästa databasen för den moderna webbekonomin, säger Mysql:s vd Mårten Mickos.

Databasen ingår i mjukvaruplattformen lamp, som består av Linux, Apache, Mysql och Php/Perl, vilket ofta betraktas som grunden för internet. För affären betalar Sun 800 miljoner dollar kontant till Mysql samt omkring 200 miljoner dollar i optioner.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.