nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Svag beredskap för angrepp

Bara 2 procent svarar att de är bra på att bemöta överlastningsangrepp, enligt en ny undersökning som Ip-Only låtit utföra.

  • Artikel annons 1

Ip-Only har låtit intervjua 300 personer, it-ansvariga och vd:ar, i Sverige. Siffrorna pekar på att beredskapen för överbelastningsattacker kan bli bättre. 2 procent svarar att de är bra på att hantera angrepp och cirka 50 procent svarar att de arbetar aktivt för att skydda sig. Bara 40 procent har en särskilt utsedd person som ansvarar för arbetet mot angreppen.

– Även om flera företag säger sig ha någon form skydd för it-attacker är det alltså bara några ynka procent som anser sig kunna skydda sig mycket bra mot dessa angrepp. Detta är alarmerande, när attacker sker duger inte ett halvbra skydd, säger Mikael Westerlund, teknisk chef på Ip-Only.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här