nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Svenska Optopro får ny affär i Finland

En succé och ett bevis på kvalitet.
Nu har Svenska Optopro Solutions fått in en viktig ffär i vårt östra grannland.

  • Artikel annons 1

Molntjänsten Optopro, från företaget med samma namn lanserades för två år sedan. Tjänsten används vid utbyggnad av fibernät för bredband och ska hjälpa till att kvalitetssäkra hela processen samt ge effektivitetsvinster.
I fjol tog svenska företaget klivet över Östersjön då man lyckades sälja in sin lösning till finska Eltel Networks. Nu har man lyckats ro nästa finska affär i hamn: Netel Oy.
– Vi är oerhört glada och stolta över att få ytterligare ett av Finlands stora entreprenörsföretag som kund. Det är också ett resultat av en riktad satsning mot den finska marknaden och vi hoppas kunna presentera flera affärer i Finland framöver, säger vd:n Petri Ruotsalainen.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.