nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: AT&T samt Prevas

Svenska Prevas i nytt samarbete med AT&T

Ett samarbete för att få ut IoT-lösningar till industrin.
Prevas och telekomjätten AT&T slår sina påsar ihop.
Målet med det treåriga samarbetet är att få ut Prevas uppkopplade produkter.

  • Artikel annons 1

Inom fordons-, försvars-, energi- och verkstadsindustrin är Prevas ett väletablerat märke. I över 30 år har man utvecklat allt från teknik för förarlösa plan till telekom-komponenter. Nu tar man hjälp av amerikanska AT&T för att få extra lyft i sin globala försäljning.

Telekomjättens kapacitet inom IoT-teknik ska agera katalysator för Prevas expertis och hjälpa till att snabba på integreringen av tjänster i företagets verksamhet samt i olika kundprojekt.

– Vi har en passion för att lösa tekniska utmaningar . Våra kunder vänder sig till oss för att vi ska hjälpa dem tackla Industri 4.0 samt industriell IoT. Det här är en enorm möjlighet. Tillsammans med AT&T kommer vi ta snabbspåret till framgång för våra kunder genom att erbjuda globala innovativa smarta tjänster, säger Björn Andersson, produktutvecklingschef på Prevas.

Fördelen med att ingå partnerskap med AT&T är att kunder kommer att ha tillgång till tjänsterna oavsett var i världen de befinner sig. Data som samlas in via olika IoT-nätverk kan laddas upp i molnet och delas globalt. Något som exempelvis är viktigt inom forskning och Life Science. För telekomjätten är samarbetet ett bra exempel på hur IoT-teknik kan implementeras.

– Vårt samarbete med Prevas är ett exempel på hur vi bidrar till affärstransformation. För industri- och högteknologiska globala företag som letar efter ett sätt att få ut sina uppkopplade produkter med hjälp av IoT-teknik och tjänster – är vi rätt partner, säger John Vladimir Slamecka, AT&T:s chef för Europa, Mellanöstern och Aftrika.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.