nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Svenska Spel väljer Telias tjänster

Telia tog hem upphandlingen och har fått helhetsansvaret för flera av Svenska Spels kommunikationslösningar de närmaste tre åren. På köpet får Svenska Spel tillgång till flera nya funktioner.

  • Artikel annons 1

Det handlar om tjänster som telefoni, växellösningar, kontaktcenter samt support- och servicetjänster. Kontaktcenterplattformen, som kan hantera telefoni och digitala kanaler som chatt och sociala medier i en teknisk lösning, kommer att bli en central länk i kontakten mellan Svenska Spel och deras kunder.

– För Svenska Spel är telefoni och kontaktcenter verksamhetskritiska tjänster. Vi är ett digitalt företag som har försäljning online dygnet runt, vilket förutsätter en väl fungerande kommunikationsplattform, säger Dan Holgersson, chef för it-drift på Svenska Spel.

Tjänar på tjänster

Han menar att Svenska Spel kommer att få flera nya funktioner som både förenklar och förbättrar verksamheten.

– Vi kommer bland annat kunna förbättra interaktionen med kunder genom ett chatverktyg vi inte haft tidigare. Vi kommer få en förbättrad Skype integration och en app för telefoni med bland annat närvarofunktion. Bara för att nämna några fördelar, säger Dan Holgersson.

Svenska Spel har fram till nu haft eget kontaktcenter och egna servrar men i och med att Telia nu ska leverera telefoni och kontaktcenter som tjänst betyder det kostnadsbesparingar för Svenska Spel.

– Rakt igenom är det ett billigare kontrakt än vad vi haft tidigare och våra kostnader kommer att minska, inte minst på kontaktcenter lösningen, förklarar Dan Holgersson.

Betyder det att ni måste göra er av med personal?

– Nej, det är inte aktuellt. Svenska Spel expanderar och vi kommer bara att styra om tjänsterna.

I och med att Telia tar helhetsansvaret och levererar kommunikationslösningarna som tjänster kan it-avdelningen på Svenska Spel fokusera mer på att stötta verksamheten med nya digitala tjänster.

Avtalet värderas till cirka 20 miljoner kronor och löper över tre år med option på ett års förlängning.

  • Annons 3

Fler nyheter

Hon ska leda Telekområdgivarna

Organisationen Telekområdgivarna får ny ordförande.
Ann-Sofie Fahlgren från Post- och telestyrelsen (PTS) blir den som nu tar över klubban.
– Det finns mycket gott att bygga vidare på, säger hon till Telekom idag.

Salesforce introducerar Quip Slides

Ett nytt verktyg samt en omdefiniering av hela samarbetsplattformen.
Nu lanserar Salesforce Quip Slides samt introducerar djupare integration med tredjepartstjänster.

  • Annons 4