nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Svenskarna allt mer uppkopplade

Svenskarna blev 33 procent mer uppkopplade 2018. Den slutsatsen drar Telia utifrån sina bredbandskunder och plattformsanvändare.

  • Artikel annons 1

I snitt har svensken nu 16,9 uppkopplade saker per hushåll. Vanligast är smarta telefoner, surfplattor och tv-spel. Men det var smarta högtalare som fick sitt genombrott under 2018. Enligt Telias data har 9,4 procent av de svenska hemmen nu en smart högtalare.

Telia har också kartlagt var det finns flest uppkopplade enheter. Toppar listan gör Saltsjö-Boo utanför Stockholm med 25,7 uppkopplade saker per hushåll, följd av Djursholm (25), Hönö (25), Onsala (24,9) och Hovås (24,6).

– De områden som toppar listan förknippas vanligen med högre inkomster och man har sannolikt större ekonomiska förutsättningar att koppla upp till exempel högtalar- och säkerhetssystem, som blir allt vanligare. Det kan vara förklaringen till att dessa områden rycker i tabellen, säger Rickard Damm, chef för Telia Zone.

Telia Zone finns hos 1,1 miljoner svenska hushåll, och det är från dessa som datan har hämtats till undersökningen. Tjänsten gör bredbandsroutern till en plattform för nya tjänster.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.