nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Svenskarnas plattform ska ”ta molnet till nya höjder”

”Troligen den mest kraftfulla routerövervakningsplattformen på marknaden”.
Så beskriver svenska Induo sitt system EnCloud som gör det möjligt att fjärrövervaka och hantera installerade routrar.

  • Artikel annons 1

Visning av realtidsdata för alla routrar i drift och tillgång till cirka 200 enskilda driftsparameterar för varje router. EnCloud är ett kraftigt verktyg som kan köra på helt automatiskt eller anpassa sig dynamiskt efter förhållandena.
– Med EnCloud kan nästintill magiska saker åstadkommas. Tack vare de nya funktionerna går det nu att skräddarsy funktioner och integrationer i större utsträckning än tidigare, säger Ulf Seijmer, Creative Director på Induo.

Det svenska företaget menar att deras plattform för unik och otroligt kraftfull. Och att man nu utökat med funktioner som förstärker tjänstens kärnvärden, integrerbarhet, skalbarhet och automatisering. Att kunna skala upp är ytterst viktigt för de flesta företag. EnCloud får utökat stöd för att utbyta information med andra system via så kallade API-er. Det gör det lätt att integrera hårdvarans funktioner i en egen plattform och från sin egen operatörspanel styra funktioner, driftsätta routrar, pusha nya inställningar med mera.

Uppdateringen innebär att man i stort tagit bort behovet av specialutvecklad mjukvara – utan allt sköts via molnet till en fast kostnad. Genom plattformen introduceras nya funktioner löpande.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.